از مدتها پیش با اعلام تاریخ برگزاری کنفرانس توسعهدهندگان جهانی اپل WWDC 2019 شمار زیادی از رسانهها به بیان انتظارات خود از این همایش بزرگ پرداختند و در تقریبا تمامی آنها، مک OS نقش مهمی ایفا میکرد. سرانجام پس از انتظارات زیاد، اپل جدیدترین نسخه از سیستمعامل مک را با نام مک OS کاتالینا (macOS 10.15) معرفی کرد.
پایان کار رسمی آیتونز، اتفاقی که طی چند وقت اخیر اخبار ضدونقیضی در مورد آن شنیده بودیم، سرانجام با معرفی مک او اس ۱۰.۱۵ کاتالینا رنگ حقیقت به خود گرفت.
در مک OS جدید این بار بهجای آیتونز، شاهد اپلیکیشنهای جدید و مستقلی برای موسیقی، پادکست و برنامههای تلویزیونی هستیم که به ترتیب Podcasts،Apple Music و Apple TV نام گرفتهاند. اپل ساعاتی پیش از آغاز WWDC امسال، با پاک کردن تمامی پستهای صفحات آیتونز در شبکههای اجتماعی مختلف، به پایان کار این اپلیکیشن اشاره کرده بود.
در اپلیکیشن مستقل Podcasts شاهد جستوجوی مبتنی بر یادگیری ماشینی هستیم که توانایی پیدا کردن جملات گفتهشده در پادکستها را دارد. افزونبراینها، اپلیکیشن جدید TV را داریم که شباهت بسیار زیادی به اپلیکیشن اپل تیوی در آیاواس دارد و طبق ادعای اپل از محتوای ۴K HDR با استاندارد HDR 10 به همراه دالبی ویژن و دالبی اتموس پشتیبانی میکند. درضمن بخش مربوط به همگامسازی لپتاپ با دستگاههای مبتنی بر iOS این بار به اپلیکیشن مدیریت فایل Finder منتقل شده است.
مک OS کاتالینا نخستین نسخه از سیستمعامل دسکتاپ اپل است که دیگر از اپلیکیشنهای ۳۲ بیتی پشتیبانی نمیکند. درواقع مک او اس موهاوی آخرین نسخه بود که از اپلیکیشنهای ۳۲ بیتی پشتیبانی میکرد.
قابلیت مهم و جدید دیگر مک او اس که از مدتها پیش شایعهی آن را شنیده بودیم، به امکان استفاده از آیپد بهعنوان نمایشگر ثانویهی لپتاپ بر میگردد. بر این اساس، کاربران مکبوک خواهند توانست به لطف مک OS کاتالینا، آیپد خود را به نمایشگر ثانویه تبدیل کنند. اپل نام این قابلیت را «سایدکار» (Sidecar) گذاشته است.
اپل همچنین قابلیت جدیدی را به نام Voice Control برای مک او اس و آیاواس معرفی کرده است که به کاربران امکان میدهد صرفا با دادن فرامین صوتی، تمامی سیستمعامل را کنترل کنند؛ قابلیتی که گرچه برای اظهارنظر در مورد آن باید کمی صبر کرد، اما حداقل در نگاه اول بسیار جالب جلوه میکند.
با بهرهگیری از این قابلیت میتوانید صرفا با حرف زدن به ویرایش متون بپردازید، اپلیکیشنهای مختلف را باز کنید، در سراسر رابط کاربری به ناوبری بپردازید، آیتمهای مختلف را انتخاب کنید، تصاویر را به اشتراک بگذارید و کارهای بیشتری را انجام دهید.
درکنار اینها، اپل از معرفی اپلیکیشنی جدید بهنام Find My خبر داده است؛ Find My اپلیکیشنهای Find My iPhone و Find my Friends را با یکدیگر ادغام میکند و قابلیتهای آنها را یکجا ارائه میدهد. این اپلیکیشن درکنار موارد یادشده، توانایی ردیابی دستگاههای آفلاین را هم دارد.
بدین طریق که دستگاههای اپلی میتوانند از طریق بلوتوث، نوعی سیگنال خاص را مخابره کنند. این سیگنال توسط دستگاههای دیگر قابل ردگیری است؛ سیگنال دریافت شده بهکلی رمزنگاریشده و کاملا ناشناس، به کاربر اصلی بازمیگردد و از این طریق قابل ردگیری است.
مکهای دارای تراشهی T2 با مک او اس جدید به قابلیت Activation Lock مجهز میشوند تا از این طریق امنیت بیشتری را ارائه دهند. بهبیانی بهتر، با فعالشدن این قابلیت، اگر کسی مکبوک شما را بدزدد عملا بههیچوجه توانایی استفاده از آن را نخواهد داشت. درکنار تمامی این موارد، اپل از بازطراحی اپلیکیشنهای Photos و Reminders در نسخهی جدید مک خبر داده است.
طبق اعلام رسمی اپل، ویژگی Screen Time (که پیشتر در iOS) حضور داشت، قرار است به مک بیاید و این یعنی کاربران میتوانند نمودارهای مربوط به فعالیت خود در اپلیکیشنهای مختلف و همچنین محدودیتهایی که از طریق Screen Time برای برخی از اپلیکیشنها قائل شدهاند را در تمامی دستگاههای اپلی خود اعمال کنند.
مهمترین ویژگی جدید مک اواس به پشتیبانی از اپلیکیشنهای آیپد بر میگردد. پروژهی اجرای اپلیکیشنهای آیپد روی مک تا مدتها با کدنام «مارزیپان» شناخته میشد، اما اپل از این پس بهصورت رسمی آن را کاتالیست (Catalyst) نامگذاری کرده است.
توسعهدهندگان میتوانند از طریق کاتالیست، اپلیکیشنهای خود را که برای آیپد تولید کردهاند، به مک، پورت کنند. توسعهدهندگان خواهند توانست بهمنظور آوردن اپلیکیشنهای آیپد به مک او اس کاتالینا از Xcode بهره بگیرند.
توییتر یکی از نخستین شرکتهایی است که میخواهد با بهرهگیری از کاتالیست، اپلیکیشن رسمی iOS خود را به مک بیاورد. درضمن شرکت Atlassian نیز اعلام کرده است که قصد دارد اپلیکیشن محبوبش یعنی Jira iPad را به مک او اس کاتالینا پورت کند.
فعلا مشخص نیست که چه تعداد از توسعهدهندگان به استفاده از پروژهی کاتالیست رغبت نشان خواهند داد، بااینحال چیزی که میدانیم این است که اپل قویا تمامی توسعهدهندگان را تشویق میکند که اپلیکیشنهای مختص به آیپد خود را به مک بیاورند.
سیستمعامل مک OS کاتالینا پاییز امسال بهعنوان یک بهروزرسانی نرمافزاری رایگان، در دسترس قرار خواهد گرفت. گفتنی است اپل قصد دارد تا ساعاتی دیگر نسخهی بتای مخصوص توسعهدهندگان مک او اس کاتالینا را منتشر کند؛ درضمن بتای عمومی این سیستمعامل احتمالا در ماه ژوئیه ۲۰۱۹ (تیر – مرداد ۱۳۹۸) در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: