محققان دانشگاه بریستول موفق به تولید جوهر زیستی جدیدی برای چاپگرهای سهبعدی شدهاند که از آن میتوان برای چاپ سهبعدی بافتهای بدن انسان استفاده کرد.این جوهر زیستی از جنس سلولهای بنیادی است و دو پلیمر متفاوت در ساخت آن استفادهشده است: پلیمر طبیعی ساختهشده از جلبک دریایی و پلیمر مصنوعی که در صنایع پزشکی استفاده میشود.
آدام پریمان که رهبری این گروه تحقیقاتی را بر عهده دارد در این خصوص عنوان میکند: “طراحی این جوهر زیستی جدید بسیار چالشبرانگیز بود چراکه شما به مادهای نیاز خواهید داشت که علاوه بر اینکه از قابلیت چاپ شدن برخوردار باشد، میبایست از قدرت کافی برای حفظ شکل و ترکیب خود در هنگام غوطهور شدن در مواد مغذی نیز بهرهمند باشد که خوشبختانه توانستیم چنین محصولی را تولید کنیم.”
پلیمر مصنوعی بهکاررفته، باعث تغییر شکل جوهر زیستی از مایع به جامد در هنگام افزایش دما میشود و پلیمر طبیعی نیز موجب حفظ ساختار آن در هنگام تزریق مواد مغذی به سلولها میشود.
این دستاورد که گزارش کامل آن در مجله Advanced Healthcare Materials منتشرشده است، میتواند به محققان در چاپ سهبعدی بافتهای پیچیده انسان بهوسیله سلولهای بنیادی بیماران کمک کند و از آنها در جراحیهای استخوانی و یا ایمپلنتهای غضروفی استفاده کنند.
نکته جالب توجه در خصوص این دستاورد این است که زمانی که مواد مغذی سلول تزریق میشود، پلیمر مصنوعی بهطور کامل از ساختار سهبعدی خارج میشود بهطوری که تنها سلولهای بنیادی و پلیمر طبیعی باقی میماند.
درکل میتوان گفت که با این کشف، در آیندهای نزدیک محققان قادر خواهند بود بافتهای بدن انسان را با استفاده از سلولهای بنیادی , بهصورت سهبعدی چاپ کرده و در جراحیهای خود استفاده کنند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: