بلوتوث ( Bluetooth ) یا به عبارتی دندان آبی از نام پادشاه دانمارک بنام هارالد بلوتوث الهام گرفتهشده است. و مخترع آن، یاپ هارتسن هلندی است.
این تکنولوژی استانداردی است که با ایجاد ارتباطات کوتاه برد بین وسایل مجهز به تراشههای کوچک و اختصاصی اجازه میدهد تا دستگاهها بهصورت بیسیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بلوتوث یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای مصارف با توان پایین و برد کوتاه است که با نصب یک میکروچیپ ارزانقیمت در دستگاهها فعال میشود.
برای آنکه دو دستگاه الکترونیکی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، هر دو دستگاه باید مجهز به تراشه یا میکروچیپ بلوتوث باشند. تنها یکی از ویژگیهای مفید بلوتوث حذف سیمهای بسیار از منازل ، سازمانها و ادارات بود. مانند حذف سیم بین موس و کامپیوتر، حذف سیم بین صفحهکلید و کامپیوتر، حذف سیم بین موبایل و کامپیوتر و…
انتقال فایل بین دو کامپیوتر
شما میتوانید بر روی دو کامپیوتر که دارای قابلیت بلوتوث هستند و در یک ناحیه قرار دارند نیز ارتباط بیسیم بلوتوثی برقرار کنید . درصورتیکه کامپیوترها جز یک شبکه نباشند نیز میتوان این ارتباط را بین این دو دستگاه برقرار کرد.
انتقال فایل بین دستگاهها
میتوانید دستگاههای خود را مانند گوشی و لپتاپ و یا کامپیوترهایی که قابلیت بلوتوث دارند با یکدیگر ارتباط دهید. درصورتیکه کابل USB نداشته باشید میتوانید از این طریق فایلهای خود را منتقل کنید. البته این راه، روشی مناسب برای انتقال فایلهایی با حجم بالا نیست اما میتوانید فایلهایی با حجم کم مانند یک عکس را منتقل کنید.
به عبارتی شما با استفاده از بلوتوث میتوانید دستگاهها را کشف کرده و آنها را به یکدیگر ارتباط دهید. همچنین شما میتوانید هم از طریق ابزارهای نصبی بلوتوث به برقراری ارتباط بپردازید و هم اینکه میتوانید بهصورت بیسیم فایلهای خود را انتقال دهید.
حتی اگر کامپیوتری دارید که از بلوتوث پشتیبانی نمیکند، برای حل این موضوع میتوان یک افزونه (دانگل) به پورت USB کامپیوتر وصل کرد تا اجازه برقراری ارتباط با سایر دستگاهها بهوسیله بلوتوث صادر شود.
اتصال به اینترنت از دستگاهی دیگر
زمانی که یکی از دستگاههای شما دارای اینترنت باشد میتواند آن را به اشتراک بگذارد تا دستگاهی دیگر نیز از آن استفاده کند. بیشتر افراد این اشتراکگذاری را از طریق Wi-Fi انجام میدهند اما اتصال به اینترنت از طریق بلوتوث موجب میشود تا باتری کمتری مصرف شود. بنابراین این گزینه میتواند در برخی شرایط ایده آل باشد.
اتصال لوازم جانبی
از جمله کاربردهای دیگر بلوتوث برقراری ارتباط بین لوازم جانبی با اسمارت فون ها، لپتاپ، تبلت و … است. برای انجام این کار شما نیاز به لوازمی دارید که قابلیت بلوتوث را دارا باشد. مانند:
ماوس
از ابزارهای رایج بلوتوثی، ماوسهای بلوتوثی هستند. ماوسهای بلوتوثی یک گزینه مناسب برای لپتاپها و سایر دستگاهها هستند. این ماوسها با اکثر لپتاپهای مدرن و برخی از اسمارت فون ها کار میکنند. برخی از لپتاپها بهجای استفاده از بلوتوث برای برقراری ارتباط با ماوس از یک قطعه سختافزاری که به دستگاه وصل میشوند که به نام دانگل USB نامگرفتهاند، استفاده میکنند.
مهمترین مسئله در استفاده از بلوتوث این است که دستگاهی که از این قابلیت استفاده میکند میبایست قدرت و توان مصرفی بالایی را استفاده کند. مثلاً این ویژگی بر روی اسمارت فون ها موجب به هدر رفتن باتری زیادی میشود. پس بهتر است از این قابلیت در زمانی استفاده کنید که واقعاً به آن نیاز دارید.
هدست و هدفون
هدست های بلوتوثی از دیگر لوازم رایج هستند. به این صورت که ارتباط بین اسمارت فون و هدست را برقرار می کند. استفاده از بلوتوث در این وسیله اجازه میدهد تا بهسادگی تماسهای خود را قطع و وصل کنید.
از دیگر دستگاه های صوتی بلوتوث میتوان هدفونهای بلوتوثی را نیز نام برد که میتواند بین این هدفونها و لوازمی همچون کامپیوتر، بلندگو و حتی سیستم استریو خانگی ارتباط برقرار کرده و قابل به دریافت صدا از طریق بلوتوث باشید.
کیبورد
کیبوردها میتوانند از طریق بلوتوث به تبلت شما متصل شوند. درصورتیکه شما از یک کابل USB OTG استفاده کنید نیز میتوانید یک ماوس یا کیبورد را به تبلت خود وصل کنید اما اگر از بلوتوث استفاده کنید میتوانید هر دوی آنها را بهطور همزمان به تبلت خود متصل کنید. استفاده از بلوتوث محدودیت استفاده از ابزارها را از بین میبرد.
Game pads
نوعی دیگر از دستگاههای ورودی بلوتوث هستند. شما میتوانید کنترلرهایی همچون پلیاستیشن ۳ سونی را از طریق بلوتوث به تبلت یا اسمارت فون خود متصل کنید. که در این راه شما میبایست از برخی ترفندها استفاده کنید.
چاپگر
معمولا چاپگرها با استفاده از سیم و یا استاندارد Wi-Fi به کامپیوتر و شبکه متصل شده و به کاربران اجازه چاپ دادهها را میدهند. در چاپگرهایی که قابلیت بلوتوث تعبیهشده است به کاربر اجازه اتصال و چاپ متنها را از طریق بلوتوث میدهد.
و ازدیگر کاربردهای این تکنولوژی میتوان به ایجاد یک شبکه بیسیم برای چند کامپیوتر با پهنای باند کوچک، استفاده از ابزارهای پزشکی، دستگاههای اندازهگیری و تست، استفاده در وسایل کمک شنوایی، استفاده در گیرندههای GPS، استفاده در اتومبیل بهعنوان هندزفری موبایل، استفاده در کنترل از راه دور تلویزیون بهجای اینفرارد و … اشاره کرد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: