قالب یا پوسته و یا Theme سایت به طرح گرافیکی وب سایت که ساختار گرافیکی کلیه صفحات را تشکیل میدهد ، میگویند . از ویژگیهای قالب سایت این است که در کلیه صفحات سایت رنگ ، شکل ، افکت گرافیکی آن تغییر نمیکند . پوسته اختصاصی محتوا سایت را مانند تصاویر ، متن ، فرم ، و .. غیره را در خود جای میدهد و هر چه بیشتر استاندارد ها و اصول گرافیک و برنامه نویسی تحت وب در آن بیشتر رعایت شده باشد ، کاربر را بیشتر مجذوب صفحات و محتوای سایت میکند . از طریق بخش نمایش در ناحیه مدیریت وردپرس می توان قالب ها را مدیریت, تغییر, حذف یا اضافه کرد. قالب های رایگان و تجاری متعددی برای وردپرس موجود است. یکی از بزرگترین مرجع های قالب رایگان برای وردپرس سایت WordPress.org می باشد.
شاید تصور کنید که انتخاب قالب آسان است اما ممکن است با عدم توجه به بعضی نکات ، بعدها به مشکلاتی از قبیل کندی سایت ، کدنویسی غیر صحیح و غیراستاندارد , هماهنگ نبودن با مرورگرهای جدید ، عدم ایندکس شدن در گوگل ، پشتیبانی نکردن از افزونه های خاص ، سئوی خیلی ضعیف و… مواجه شوید.
سادگی
قالب وردپرس بسیاری وجود دارند که دارای رنگها، طرحبندیهای پیچیده، انیمیشنهای زرقوبرق دار و غیره است. گاهی اوقات ممکن است کسانی به چند مورد از آنها احتیاج داشته باشند، اما در اغلب موارد به همهٔ آنها نیاز نیست. درواقع هدف از طراحی وب کمک به کاربران برای دریافت اطلاعاتی که نیاز دارند و همچنین برای کمک به صاحبان سایت در دستیابی به اهداف خود است. یکی از مهمترین عواملی که میتواند دررسیدن به این اهداف مهم و اثرگذار باشد سادگی و مرتبط بودن قالب سایت است. همین نکته بعدها باعث خواهد شد که مخاطب به سمت سایت جذب شود. پس همواره سعی کنید قالبی را انتخاب کنید که به همهٔ ویژگیهای آن احتیاج داشته باشید یا به اکثر آنها.
سرعت
سرعت صفحه در حال بارگذاری نه تنها بهبود تجربه کاربر از یک وب سایت است، همچنین تایید شده که برای بهبود رتبه بندی موتور جستجو، نرخ تبدیل و درآمد آنلاین بسیار مهم است.پس قالبی را انتخاب کنید که سبک بوده و سرعت بارگذاری مناسبی داشته باشد.
رسپانسیو یا انعطافپذیر یا واکنش گرا
قالب رسپانسیو ، قالبی است که توانایی بارگذاری و نمایش صحیح را در نمایشگر ها در تمام اندازههای صفحات نمایش و دستگاههای مختلف داشته باشد. تعداد قابلتوجهی از ترافیک کاربران سایتها در حال حاضر از دستگاههای تلفن همراه و دیگر وسایل سایز کوچک تولید میشود. بسته به موضوعات وبسایت شما، این تعداد میتواند حتی بالاتر از ۵۰ درصد از ترافیک کل سایت را شامل شود. گوگل وبسایتهایی که قابلیت نمایش بهتری در تلفن همراه دارند را در بالای نتایج جستجو تلفن همراه خود نشان میدهد.
اکثر قالبهای وردپرس در حال حاضر بهطور پیشفرض پاسخگو یا رسپانسیو هستند. اما هنوز هم قالبهایی که این ویژگی را در خود ندارند وجود دارند پس حتماً مطمئن شوید که قالبی که انتخاب میکنید این ویژگی را دارا باشد.
سازگار با مرورگرهای مختلف
کاربران با استفاده از مرورگرهای مختلف از سایت بازدید میکنند. ممکن است در مرورگر شما سایت بسیار عالی و بی نقض به نظر برسد، اما ممکن است موردی یا ویژگی خاصی از سایت در مرورگر دیگری بهدرستی کار نکند و سایت به هم بریزد. بسیاری از توسعهدهندگان قالب وردپرس قالب خود را با مرورگرهای مختلف سازگار میکنند و معمولاً این ویژگی را در توضیحات قالب خود ذکر میکنند. اما اگر ذکر نشده باشد، شما باید خودتان برخی آزمونهای ویژگیهای اساسی قالب را در مرورگرهای پرکاربرد مانند گوگل کروم، فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر، و غیره انجام دهید تا از صحت این موضوع مطمئن شوید. همچنین آزمایش روی مرورگرهای تلفنهای همراه هوشمند را فراموش نکنید.
پلاگین های پشتیبانی شده
درواقع قدرت اصلی وردپرس مرهون وجود پلاگین های مختلف برای انجام کارهای گوناگون در آن است. حتماً قبل از انتخاب و نصب یک قالب اطمینان حاصل کنید که از تمام افزونههای (پلاگین ها) محبوب پشتیبانی میکند. برای مثال خیلی اوقات پیش میاید که شما بعدها در سایت خود نیاز به یک فروشگاه پیشرفته با استفاده از ووکامرس (افزونه فروشگاه ساز) دارید اما متوجه میشوید که قالب شما از این پلاگین پشتیبانی نمیکند پس حتماً در هنگام انتخاب از پشتیبانی از پلاگین های موردنیاز خود مطمئن شوید. اگر در این مورداطمینان ندارید از توسعهدهندگان قالبها سؤال کنید.
ترجمه و پشتیبانی از سایت چندزبانه
قالب های فارسی وردپرس معمولا نسخه ی ترجمه شده یا راست چین شده ی قالب های انگلیسی میباشد، بنابراین در صورت استفاده از این قالب ها دقت کنید تا ترجمه به صورت استاندارد انجام شده باشد. همچنین تعداد زیادی از سایتهای وردپرس به زبان انگلیسی هستند. اما گاهی اوقات ممکن است شما بخواهید یک سایت در زبانی غیر از انگلیسی راهاندازی کنید و برنامهٔ آینده شما این است که زبانهای دیگری را نیز به سایت خود اضافه کنید (مانند انگلیسی). پس حتماً از اینکه ترجمههای قالب برای زبان شما موجود است و قالب از پلاگین های چندزبانه کردن سایت پشتیبانی میکند اطمینان حاصل کنید.
صفحه ساز قدرتمند
صفحه سازها در وردپرس به شما اجازه ایجاد طرحبندی صفحه با استفاده از کشیدن و رها کردن با موس را بهراحتی میدهند. بسیاری از قالبهای وردپرس دارای صفحه سازهای اختصاصیاند. اما برخی از قالبها هم این ویژگی را ندارند و باید توسط افزونه این ویژگی را به آنها اضافه کرد پس حتماً از وجود این ویژگی در قالب خود مطمئن شوید.
سئو
قالب وردپرس نقش بسیار مهمی در سئو و بهینهسازی سایت شما ایفا میکند. زمانی که یکی از چندین پلاگین های خوب سئو را فعال می کنید، وردپرس یکی از سیستمهای مدیریت محتوای خوب برای سئو در بین دیگر CMS ها می شود. با این حال، تعداد زیادی از قالب های ارائه شده تا کنون تقریبا همگی شیوه ای از اشتباهات سئو در ساختار سایت مانند: حذف هدر و ALT برچسب ها، محتوای تمام عیار کپی و خطاهای URL و تولید ضعیف کدهای HTML را دارند که میتواند بر عملکرد سایت در موتورهای جستجو بسیار تاثیر گذار باشد. در واقع قالب هایی که دارای کد نویسی استاندارد هستند به رتبه ی وب سایت شما در موتور های جستجو کمک شایانی میکنند.
رعایت کردن استانداردهای HTML/CSS در کدنویسی
رعایت استانداردهای HTML/CSS در کدنویسی یکی از نکات مهم قالب است. متأسفانه اکثر قالبهایی که در اینترنت منتشر میشوند از استاندارهای W3C پیروی نمیکنند. این استانداردها در هنگام کدنویسی قالب باید رعایت شوند تا خروجی یک قالب کاملاً بهینه و باکیفیت باشد تا در تمام مرورگرها بدون اشکال سایت باز شود و برای موتورهای جستجوگر هم بهینه باشد. درواقع اولین معیار برای باکیفیت بودن یک قالب کدنویسی بدون نقص و استاندارد آن است بهگونهای که سایت شما برای موتورهای جستجوگر ایندکس شود.
متوجه شدن قوی یا ضعیف بودن کد نویسی قالب ممکن است برای یک فرد مبتدی و تازهکار بسیار مشکل باشد پس حتماً قبلاً از وجود کدهای قوی در قالب مطمئن شوید. برای اینکه کدنویسی سایت خود را ازنظر کدهای HTML5 HTML، XHTML بررسی کنید میتوانید از سایت W3C استفاده کنید که میتواند بسیاری از خطاهای موجود در کدها را شناسایی و رفع کند و ابزار خوبی برای آنالیز سایت شما است.
امنیت
برای ارزیابی قالب هایی در وب سایت های اجتماعی مانند ThemeForest، که در آن تمام بررسی مشتری به طور پیش فرض نمایش داده می شود. این سطح از شفافیت تمایل به فاش کردن حقیقت در مورد تم ها ندارند، و شما نمی توانید به طور مستقیم از وب سایت توسعه دهنده این مورد را دریافت کنید. با استفاده از مطالعه نظرات مشتریان قبلی می توانید متوجه باگ های امنیتی و توضیح توسعه دهند شوید تا زمانی که اطمینان حاصل نمایید.
همخوانی قالب با نسخه های جدید وردپرس
برای اطمینان از این مورد می توانید از افزونه Theme-Check plugin استفاده کنید. در واقع این افزونه به شما کمک میکند تا قالب خود را با آخرین تنظیمات موجود در وردپرس هماهنگ کنید و به شما اعلام میکند که آیا قالب شما با نسخه های دیگر وردپرس به خوبی کار میکند یا خیر. نصب این افزونه مانند نصب هر افزونه دیگری در وردپرس به راحتی انجام میشود . این افزونه به شما کمک میکند تا قالبی کاملا استاندارد داشته باشید و کدها و تابع هایی که به اشتباه استفاده کرده اید جلوگیری کند.
و در آخر بهتر است قبل از انتخاب یک قالب ، در مورد آن تحقیق کنید و یا با اشخاصی که در این امر آگاهی و تجربه دارند نیز ، مشورت کنید. امیدواریم این نکات که جمع بندی از سایت های مختلف بود شما را در انتخاب قالب مناسب یاری دهد.
دیجیک: برای مشاهده انواع قالب می توانید به سایت راست چین مراجعه کنید
سلام بنا بر توضیحات ارائه شده در مطلب فوق ( که جا داره واقعا از شما سپاسگذاری کنم) میتونید یک قالب شبیه به قالب سایت خودتون بهم معرفی کنید ممنون از سایت خوبتون
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: