۱ – ظرفیت برودتی کولرها باید متناسب با فضای مورداستفاده و شرایط آب و هوایی محل زندگی(ازلحاظ دما و رطوبت) انتخاب شود. کولرهای بزرگتر از حد نیاز تنها باعث مصرف بیمورد انرژی الکتریکی میشوند.بهتر است نوع کولرها متناسب با مناطق آب و هوایی انتخاب شود. از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب و از کولرهای آبی برای مناطق معتدل و خشک استفاده کنید.
۲ – کولرهای گازی بسته به نوع آبوهوا به ۳ کلاس منطقهای گرمسیری, معتدل و سردسیر تقسیم میشوند.در موقع خرید متناسب با آبوهوای محل زندگی خود کولر را انتخاب کنید.
۳– کلید فن در کولرهای گازی به شما امکان میدهد هنگام شب از دستگاه فقط برای تهویه استفاده کنید و هزینه برق دستگاه را به میزان زیادی کاهش دهید.
۴– چنانچه امکانپذیر باشد باید از سیستم سرمایش موضعی استفاده شود. به این معنی که تنها به اتاقهایی که مورداستفاده قرار میگیرد هوای سرد را منتقل کنیم. به این منظور میتوان دریچههای ورودی هوا به سایر اتاقها را مسدود کرد. سرمایش موضعی در مورد فضاهای بزرگتر بهویژه سالنهای کار مانند سالن مونتاژ به معنی سرمایش محدوده کار کارگر میباشد؛ بنابراین نیازی به سرمایش کل فضا نخواهد بود.
۵– کولرهای گازی ازجمله پرمصرفترین وسایل خانگی هستند پس درصورتیکه استفاده از این نوع کولرها ضروری نیست از استفاده از آنها خودداری کنید. در صورت ضرورت استفاده از این نوع کولرها که هزینه سنگینی را نیز در بردارند سعی شود تا از استفاده در ساعت پیک مصرف برق (از نیم ساعت قبل از اذان مغرب تا ۲/۵ ساعت بعدازآن) که مصرف انرژی در شبکه برق کشور به حداکثر میرسد خودداری شود.
۶-در هنگام خرید دستگاهی را انتخاب کنید که دارای علامت استاندارد و برچسب انرژی با بالاترین درجه کارایی و بازدهی باشد.
۷– کولرهای گازی دارای درجه تنظیم دما (ترموستات) هستند. تنظیم دما بر روی دمای مناسب در فصل گرما که بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است باعث میشود تا هنگام رسیدن دمای اتاق به درجه دمای تنظیمشده؛ کولر بهطور خودکار خاموش شود و بنابراین انرژی کمتری مصرف کند. در مورد کولرهای آبی نیز نصب یک ترموستات ساده در اتاقها میتواند مقدار زیادی از مصرف انرژی را کاهش دهد.
۸– برای جلوگیری از خروج سرما اطراف پنجرهها و درها را با نوارهای درزگیری عایقبندی کنید. استفاده از تهویه طبیعی بخصوص در شب و عایقبندی منازل در روزهای گرم بسیار مؤثر خواهد بود.
۹– بهترین درجه حرارت منزل در تابستان بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است. از سدکردن بیشازحد محل سکونت خود خودداری کنید.
۱۰– نصب کندانسورهای کولرگازی در سایه باعث جلوگیری از اتلاف میزان زیادی از انرژی مصرفی کولرگازی خواهد شد.
۱۱– حتی الامکان کولرگازی خود را در مسیر باد نصب کنید. چرا که این کار به علت تبادل بهتر حرارت در کندانسورکولر باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف انرژی میشود.
۱۲– زمانیکه درجه حرارت بیرون ساختمان از دمای داخل کمتر است, با باز کردن پنجرهها به تهویه طبیعی ساختمان کمک کنید.
۱۳– در روزهای خیلی گرم, با بستن در و پنجره و کشیدن پردهها از ورود انرژی گرمایی بیشتر به داخل ساختمان جلوگیری کنید.
۱۴– سیستمهای سرمایش خود را بهطور منظم تمیز کرده و بهویژه گردوخاک روی کویل ها و فنها را پاککنید.
۱۵– اتاقهای نشیمن و خواب را پایین تر از ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد سرد نکنید.
۱۶-در هنگام ترک ساختمان در طول روز، سیستم سرمایش را خاموشکنید.
۱۷-با پوشیدن لباسهای سبک و روشن، امکان گردش هوابر روی پوست بدن را فراهم کرده و درنتیجه، احساس خنکی ناشی از تعرق، نیاز به سرمایش بیشتر را کاهش دهید.
۱۸– استفاده از روشنایی متناسب با نیاز در طول شبهای گرم سال، باعث کاهش گرمای داخل ساختمان میشود و درنتیجه ضرورت استفاده از سیستمهای سرمایشی ساختمان و مصرف برق را کاهش میدهد.
۱۹– مسیرهای عبور هوای سیستم سرمایش را در کانالها و دریچههای ورودی و خروجی بهطور مرتب تمیز کرده و از عدم وجود موانع در این مسیرها اطمینان حاصل نمایید
۲۰– در تابستان معمولاً سه منبع عمده گرمای ناخواسته در منزل شما وجود دارد، گرمای هوای خارج که از طریق سقف و دیوار هدایت میشود، گرمایی که از لامپها و لوازمخانگی منتشر می شود و نور خورشید که از پنجرهها به داخل میتابد. بنابراین مسئول انرژی منزل خود باشید و با ارزیابی هر یک از موارد فوق تدابیری بیندیشید، مثلاً با افزایش عایق پشتبام و دیوارها حرارت عبور نخواهد کرد. پنجرهها را با استفاده از سایبان، پردهکرکره و یا پارچه محافظت نمایید. نصب پرده بارنگ روشن یا سایبان روشن نور خورشید را به سمت بیرون منعکس مینماید.
۲۱-در هنگام ترک ساختمان در طول روز در صورت روشن گذاشتن کولر، درجه ترموستات را ۵ تا ۱۰ درجه کمتر کنید
۲۲-کاشتن درختچههای پیچک در اطراف ساختمانها علاوه بر زیبایی، عایق سرما و گرما می باشد.
و در آخر درصورتیکه از یک کولرگازی ۱۸۰۰۰ با گرید A بهجای کولری با گرید G استفاده شود بیش از ۴۰ درصد در میزان مصرف برق و هزینه آن صرفهجویی خواهد شد؛ و درصورتیکه از یک کولر با گرید A بهجای کولری با گرید D استفاده شود این صرفهجویی به میزان ۲۵ درصد خواهد بود.
برگرفته از سایت سازمان بهره وری انرژی ایران
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: