کولرهای آبی به دلیل قیمت ارزان، سادگی استفاده و مصرف برق کمتر از مزیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین این وسیله خانگی در ایجاد پیک شبکه در فصل تابستان نقش مؤثری ایفا میکند و بهینهسازی این وسیله خانگی پرمصرف از اهمیت ویژهای برخوردار است.به دلیل موقعیت جغرافیایی و آبوهوای گرم کشور ما کولر در رده وسایل ضروری برای تأمین رفاه خانواده قرار دارد. کولرهای آبی؛ بسیار کمتر از کولرهای گازی؛ برق مصرف میکنند (۵۰۰ وات در برابر ۲۰۰۰ وات) اما تعداد کولرهای آبی بسیار بیشتر از کولرهای گازی است. با رعایت راهکارهای عملی و سادهای که در زیر آمده، ضمن اینکه هزینه و وقت کمی صرف می شود، منجر به افزایش کار آیی کولرها شده و درنهایت مصرف انرژی را نیز کاهش میدهد:
۱– ظرفیت برودتی کولرها باید متناسب با فضای مورداستفاده و شرایط آب و هوایی محل (ازلحاظ دما و رطوبت) انتخاب شود.
۲– از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب و از کولرهای آبی برای مناطق معتدل و خشک استفاده شود.
۳– کانالکشی کولر از کوتاهترین مسیر انجام شود. هر چه مسیر کانالکشی کولرهای آبی طولانیتر باشد فشار هوا در مسیر کانالها افت پیداکرده و جبران آن به انرژی بیشتری نیاز دارد و سرمای حاصلشده نیز کمتر میشود؛ پس باید حتیالامکان کوتاهترین مسیر کانالکشی در نظر گرفته شود.
۴– حتیالامکان هرساله نسبت به تعویض پوشالهای کولر اقدام نمایید. تمیز کردن و رفع اشکالات کولر پیش از شروع به کار آن در فصل گرما کارکرد کولر را بهبود بخشیده؛ مصرف انرژی آن را کاهش میدهد و از هدر رفتن سرما نیز جلوگیری میکند.
۵– استفاده بیمورد و یا همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند: اجاق گاز، سماور و لامپهای متعدد باعث افزایش گرمای محل کار و سکونت میشود و نیاز به استفاده از کولر را افزایش میدهد.
۶– چنانچه ممکن باشد باید از سیستم سرمایش موضعی استفاده کرد. به این معنی که تنها به اتاقهایی که مورداستفاده قرار میگیرد، هوای سرد را منتقل کنیم. به این منظور میتوان دریچههای ورودی هوا به سایر اتاقها را مسدود کرد.
۷– در حد امکان از روشن نگهداشتن مداوم کولر در طول روز پرهیز کرده و بهویژه تا حد امکان سعی گردد که از دور آهسته کولر استفاده شود تا دستگاه فشار کمتری متحمل گردد.
۸– باید سعی شود تا از استفاده در ساعات پیک مصرف برق (از نیم ساعت قبل از اذان مغرب تا ۲/۵ ساعت بعدازآن) که مصرف انرژی الکتریکی در شبکه برق کشور به حداکثر میرسد، خودداری کرد.
۹– در هنگام خرید دستگاهی را انتخاب کنید که دارای علامت استاندارد و برچسب انرژی باشد و با توجه به برچسب انرژی دارای بالاترین درجه کارایی و بازدهی باشد.
۱۰– برای جلوگیری از خروج سرما، اطراف پنجرهها و درها با نوارهای درزگیری عایقبندی شود.
۱۱– در صورت امکان، کولرآبی خود را در مسیر باد نصب کنید، زیرا این کار به علت کاهش فشار وارده بر کولر باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف انرژی میشود.
و در آخر;درصورتیکه از یک کولرآبی با ظرفیت ۵۰۰۰ و با گرید A بهجای کولری با گرید G
استفاده شود بیش از ۶۰ درصد در میزان مصرف برق و هزینه آن صرفهجویی خواهد شد؛ و درصورتیکه از یک کولر با گرید A بهجای کولری با گرید D استفاده شود این صرفهجویی به میزان ۳۰ درصد خواهد بود.
برگرفته از سایت سازمان بهره وری انرژی ایران
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: