درگذشته باتریها از جنس نیکل و کادمیوم تولید میشدند و اصطلاح اثر حافظه در مورد آنها کاربرد داشت. عبارت حافظه به این دلیل است که ظاهراً باتریها، کمترین و بیشترین مقدار شارژ را بهعنوان ظرفیت خود شناسایی میکردند و توصیه میشد تا باتری زمانی که برای اولین بار استفاده میشود بهطور کامل تخلیه شود تا کمترین ظرفیت خود را بشناسد و وقتی دوباره شارژ میشود ساعتها در حالت شارژ کامل بماند تا بیشترین مقدار ظرفیت نیز مشخص شود. از سوی دیگر گفته میشد باتریها را میتوان تا دفعات مشخصی شارژ کرد و تفاوتی ندارد شارژ ۹۹ درصد باشد یا ۱ درصد. اغلب کاربران برای افزایش دوام باتری شارژ آن را بهطور تا انتها استفاده و بعد آن را بهطور کامل شارژ میکردند.
باتریهای امروزی از جنس لیتیوم است و در آن یونهای لیتیوم برای نگهداری شارژ کاربرد دارند درنتیجه استفاده از این روشها میتواند استرس زیادی به باتری وارد کند. باتریهای لیتیومی بر اساس درصد باقیمانده از فضای انرژی شارژ میشوند و میزان شارژ تأثیری روی کارایی آنها ندارد
زمانی که قصد دارید در بلندمدت از باتری استفاده نکنید آن را تا ۴۰ درصد شارژ کرده و پس از جدا کردن از دستگاه در جای خشک و خنک قرار دهید. بهعنوانمثال اگر تصمیم گرفتید تا ۱ ماه از باتری استفاده نکنید میتوانید آن را در یخزن قرار دهید که بین صفرتا ۱۰ درجه دما دارد ولی قبل از آن باید باتری را کاملاً در کیسههای نایلونی بپوشانید تا رطوبت به درون باتری سرایت نکند. گفته میشود نگهداری باتری در محیط خشک و سرد میتواند سلولهای فاسد شده لیتیومی را مجدداً احیا کند.
۱. همیشه اول دوشاخه را به پریز برق بزنید، سپس فیش آداپتور برق را به لپتاپ متصل کنید. ۱ دلیل ساده برای آن وجود دارد؛ زیرا وقتی دوشاخه را به پریز متصل میکنید، برقی که بهطور ناگهانی وارد میشود دارای نوسان است. اما وقتی اول دوشاخه به برق متصل شده باشد، بعد از چند لحظه کوتاه، برق توسط آداپتور از AC به DC تبدیل و نوسان آن گرفته میشود.
۲. وقتی میخواهید باتری جدیدی را بهکارگیرید، دفعه اول کاملاً از باتری استفاده کنید؛ طوری که سیستم شما خاموش شود. سپس اجازه دهید باتری ۱۲ ساعت در حالت شارژ بماند (حتی اگر شارژ آن کامل شد، بازهم بگذارید تا ۱۲ ساعت در شارژ باشد.) سپس از آن استفاده کنید.
۳. تصور عامه این است که باتریها را تا زمانی که شارژ آنها بهطور کامل تخلیه نشده است نباید به شارژ زد. یا اینکه هرچند وقت یکبار باید این باتریها کاملاً شارژ و دشارژ(تخلیه) شوند، اما این تصورات اشتباه است. حتی این کار صدمه بیشتری به باتری وارد میکند و از عمر آن کم میکند.
درواقع این مسئله در مورد باتریهای نیکل صدق میکند، ولی در باتریهای قابل شارژ لیتیوم یونی که در لپتاپها نیز استفاده میشوند، نباید تا زمان اتمام شارژ صبر کرد و میتوان هر موقع آن را به شارژ متصل کرد.
۴. در مکانهایی که میتوانید لپتاپ خود را به برق متصل کنید، سعی کنید از باتری استفاده نکنید و بهجای آن سراغ آداپتور AC لپتاپ بروید.
۵. تنظیمات ذخیره انرژی را که در سیستمعامل وجود دارد در بالاترین حالت خود قرار دهید.
۶. اگر درخشش نور صفحهنمایش خیلی برای کار شما مهم نیست، آن را کاهش دهید.
۷. ابزارهایی را که استفاده نمیکنید غیرفعال کنید. بهعنوانمثال زمانی که از مودم وایرلس یا بلوتوث استفادهای ندارید، آنها را خاموشکنید.
۸. تنظیمات خودکاری مانند حککننده هجی کلمات (spell checker) یا محاسبه خودکار (autorecalculate) را غیرفعال کنید. فعال بودن این موارد به دلیل تکرار و تعداد محاسبات باعث افزایش مصرف باتری میشوند. پس حتماً به دنبال غیرفعال این موارد بروید.
۹. سعی کنید ابزارهایی مانند برخی از گوشیها را که قابلیت شارژ شدن از طریق USB دارند با لپتاپ شارژ نکنید.
۱۰. اگر شما یک باتری دیگر دارید، آنها را بهطور مشترک استفاده کنید. به این صورت که یکبار از باتری اول و بار دیگر از باتری دوم استفاده کنید.
۱۱. هیچگاه از شارژرهای دیگر مدلها و برندهای لپتاپ استفاده نکنید، زیرا مقدار ولتاژ و شدتجریان آنها متفاوت است و به باتری و لپتاپ شما صدمات جبرانناپذیری وارد میکند.
۱۲. اگر کاری برایتان پیش آمد و باید چند دقیقه از لپتاپ استفاده نکنید، آن را به حالت Hibernate ببرید.
۱۳. سعی کنید در ۱لحظه کمترین برنامه ممکن در حال اجرا باشد.
۱۴. هر از چند گاهی لپتاپ را با آداپتور به برق متصل کنید و سپس عملیات Defragment هارددیسک را انجام دهید.
Defrag کردن باعث میشود اطلاعات مرتبط باهم، داخل هارد در کنار یکدیگر قرار بگیرند و هنگامیکه آنها فراخوانی میشوند، کمترین زمان و حرکت مکانیکی هد هارددیسک انجام بگیرد و درنتیجه انرژی کمتری مصرف شود.
۱۵. اگر میخواهید برای مدت خیلی طولانی (مثلاً چند هفته) از باتری استفاده نکنید، آن را از لپتاپ خود جدا کنید. البته باید شارژ آن ۴۰ درصد باشد و سپس آن را جدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که باید باتری را در مکانی بهدوراز رطوبت قرار دهید. در کل دمای بسیار مناسب برای نگهداری آن بین صفرتا ۱۰ درجه سانتیگراد است.
۱۶. سعی کنید باتری را در کمترین دمای ممکن نگهداری و استفاده کنید. (اگر از باتری لپتاپ خود خسته شدهاید و میخواهید از بین برود، در ۱ روز داغ و مرطوب تابستانی، لپتاپ خود را که به آن باتری نیز متصل است، در داخل ماشین خود جا بگذارید.)
۱۷. این نکته را مدنظر قرار دهید که ابزارهای خارجی غیرضروری را به لپتاپ وصل نکنید. ابزارهای USB (مانند موس) باتری لپتاپتان را خالی میکنند.
۱۸. رم سیستم را افزایش دهید. این کار به شما اجازه میدهد تا بهجای اینکه سیستم مرتب از حافظه مجازی استفاده کند، پردازشها را بیشتر بارم انجام دهید.
۱۹. اتصالات باتری را تمیز نگهدارید.
۲۰. از خرید باتری کارکرده جدا خودداری کنید، چراکه معمولاً باتریهای کارکرده عمر چندانی ندارند
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: