نسل ۶ پردازندههای اینتل را باید ۱ خانوادهٔ بسیار پرجمعیت تلقی کرد، چراکه اینتل ۴۸ پردازندهٔ جدید را در قالب سری اسکایلیک روانهٔ بازار خواهد کرد. پردازندههای جدید اینتل به ترتیب شامل سری Y برای تبلتها، سری U برای نوت بوکهای باریک و سبک وزن، سری H برای گوشیهای هوشمند با صفحهٔ نمایش بزرگ یا به بیان بهتر فبلتها با قدرت پردازشی بالا و سری S برای پیسیها، دسکتاپها، آل این وانها و مینی پیسیها است. براساس اطلاعات ارائه شده اینتل پردازندههای جدید خود را با استفاده از سوکت LGA ۱۱۵۱ طراحی کرده است که از اینرو نمیتوان پردازندههای نسل ۶ این کمپانی را در مادربوردهای قدیمی مورد استفاده قرار داد.
اینتل نیز همچون مایکروسافت تمام محصولات سری اسکای لیک را به یکباره عرضه نکرده و پردازندههای نسل ششمی این کمپانی نیز همچون بروزرسانیهای ویندوز ده بصورت مقطعی معرفی و روانهٔ بازار خواهند شد. در این راستا اینتل در نظر دارد تا در ۳ ماههٔ منتهی به سال ۲۰۱۶ نسخههای vPro از پردازندههای Core i5، Core i7، m5 و m7 را به همراه پردازندههای پنتیوم و سلرون روانهٔ بازار کند. اینتل همچنین پردازندههای زئون سری اسکای لیک را برای سرورها روانهٔ بازار خواهد کرد.
بازار پیسی همچنان در حال رکود بوده و تقاضای کامپیوترها روز به روز کاهش مییابد؛ در این بین انتشار نسخهٔ نهایی ویندوز ۱۰ نیز کمک مثبتی به افزایش فروش پیسیها نکرده و با توجه به رایگان بودن بروزرسانی به آخرین نسخه از ویندوز مایکروسافت، بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا پیسیهای قدیمی خود را همچنان مورد استفاده قرار دهند. اینتل در پردازندههای نسل ششمی خود ویژگیهای جدیدی را در اختیار کاربران خواهد داد تا شاید این پردازندهها کاربران را به مجاب به بروزرسانی پیسیهای قدیمی خود کند. حال باید دید که این سیاست اینتل تا چه اندازه میتواند ثمر بخش باشد.
اسکای لیک برای انجام معجزه چه قابلیتهایی باید داشته باشد
کیرک اسکواجن، قائم مقام ارشد اینتل در مورد اسکای لیک چنین اظهار نظر کرده است:
این بهترین پردازندهای است که ما روانهٔ بازار کردهایم.
اینتل در سری جدید پردازندههای خود قابلیتهای متعددی را برای تحول صنعت پیسی ارائه کرده است. با نگاهی به ویژگی پردازندههای این کمپانی میتوان بخشی از تغییرات و قابلیتهایی را که اینتل در نسل جدید پردازندهها روانهٔ بازار کرده، به وضوح دید. از جملهٔ این ویژگیها میتوان به شارژ بیسیم، امنیت بهتر مبتنی بر فناوری TrueKey و همچنین فناوری RealSense اشاره کرد.
متخصصان اینتل به این نکته اشاره میکنند که صنعت کامپیوترهای شخصی با عرضهٔ پردازندههای اسکای لیک اینتل دستخوش تغییرات گستردهای خواهد شد. انتظار میرود در فصلهای آینده، کمپانیها پیسیهای متفاوتی را با طراحیهای جدید مبتنی بر پردازندههای نسل ششمی اینتل روانهٔ بازار کنند.
اینتل انتظار دارد تا محصولات جدید مبتنی بر پردازندههای اسکای لیک اینتل که ویژگیهای جدید و متفاوتی برگرفته از این پردازندهها دارند، کاربران را به دل کندن از سیستمهای قدیمی و خرید دستگاههای جدید مجاب کند.
اسکواجن در این خصوص میگوید:
در حال حاضر بیش از یک میلیارد پیسی در جهان وجود دارد که عمر آنها بیش از ۳ سال است. این رایانهها از نظر مصرف باتری وضعیت چندان خوبی نداشته و همچنین از نظر عملکرد نیز در مقایسه با نسلهای جدید حرف زیادی برای گرفتن ندارند.
اینتل از سال ۲۰۰۷ میلادی پردازندههای خود را براساس مدل تیک تاک طراحی و روانهٔ بازار میکند و پردازندههای اسکایلیک نیز در مرحلهٔ Tock از نظر طراحی دچار تحول شدهاند
اینتل از سال ۲۰۰۷ میلادی پردازندههای خود را براساس مدل تیک تاک طراحی و روانهٔ بازار میکند. به بیان ساده اینتل نسلهای مختلف پردازندههای خود را در ۱ چرخهٔ تکراری تیک و تاک (Tick & Tock) طراحی و روانهٔ بازار میکند. در این چرخهٔ تکراری، مرحلهٔ تیک نشاندهندهٔ تغییرات در فناوری ساخت پردازنده یا همان تغییر در فاصلهٔ ترانزیستورها یعنی همان کاهش لیتوگرافی است، در حالی که در مرحلهٔ تاک معماری جدید در همان لیتوگرافی پیاده میشود. اینتل نسل ۵ تراشههای خود را که با عنوان برادول شناخته میشود، براساس لیتوگرافی ۱۴ نانومتری روانهٔ بازار کرد، حال پردازندههای اسکای لیک مبتنی بر همین فرآیند تولید اما با معماری جدید عرضه میشوند. پردازندههای اسکای لیک براساس لیتوگرافی ۱۴ نانومتری عرضه میشوند اما محصولات این سری شامل پردازندههای ۴.۵ واتی Core m تا پردازندههای قدرتمند Core i7 قدرتمند ۹۱ واتی است. اینتل مدعی است که تراشههای اسکای لیک که برای استفاده در گجتهای قابل حمل توسعه یافته از نظر پردازشی ۶۰ درصد سریعتر و در عین حال از نظر مصرف انرژی نیز ۶۰ درصد کم مصرفتر از پردازندههای هسول است که در ژانویه ۲۰۱۴ روانهٔ بازار شدهاند. همچنین عملکرد پردازندهٔ گرافیکی نیز در اسکای لیک در مقایسه با هسول ۴۰ درصد بهبود داشته است. اینتل در سری اسکایلیک درصدد آن است تا تبلیغات گستردهای را در پردازندههای Core M که هماکنون با نام Core m شناخته میشوند، انجام دهد
شلومیت وِیس، قائم مقام گروه مهندسی پلتفرم اینتل در خصوص تغییرات صورت گرفته در نسل ۶ پردازندههای اینتل چنین اظهار نظر کرده است:
چالش بزرگ در طراحی نسل جدید پردازندههای اینتل با در نظر گرفتن ابعاد در کنار بهبود عملکرد بود.
تیم طراحی پردازندهٔ جدید اینتل با بکارگیری خلاقیت در فرآیند مهندسی موفق شدهاند با وجود بدبینیهای موجود به اهداف تعیین شده دست یابند.
اما اینتل چگونه موفق شد تا چنین دستاوردهایی را کسب کند؟ متخصصان اینتل موفق شدهاند تا با کاهش مصرف انرژی از طریق طراحی به این مهم دست یابند. از جملهٔ تغییرات اعمال شده میتوان به اضافه کردن PLL دیجیتال یا حلقهٔ قفل شدهٔ فاز در تمام تراشه برای صرفه جویی در مصرف انرژی، افزایش سرعت پردازشی با افزایش جزئی در ولتاژ و همچنین افزایش مدیریت مصرف انرژی اشاره کرد. با پردازندههای جدید اسکایلیک هماکنون تولیدکنندگان میتوانند کنترل پردازندهها را براساس شرایط تغییر دهند؛ برای مثال در صورتی که در نوت بوک سنسورهای موجود خبر از افزایش گرمای تولید شده دهند، سرعت پردازنده کاهش یافته یا در زمان نیاز به قدرت بالا، پردازنده در حالت حداکثر قدرت به کار خود ادامه دهد.
از جملهٔ بهترین فناوریهای مورد استفاده به منظور کاهش مصرف انرژی در پردازندههای اسکای لیک باید به Speed Shift اشاره کرد. اینتل در نسلهای پیشین پردازندههای خود وظیفهٔ مدیریت انرژی را به سیستم عامل ویندوز سپرده بود، از اینرو ویندوز تصمیم میگرفت که آیا پردازنده باید فعال باشد یا خیر. با استفاده از فناوری SpeedShift اسکای لیک کنترل مصرف انرژی را خود به دست میگیرد. با بهرهگیری از این فناوری تنها چند میلی ثانیه نیاز است تا پردازنده به حالت کم مصرف وارد شود. در نسلهای پیشین این زمان ۳۰ میلی ثانیه بود. این فناوری امکانی را فراهم کرده که طی آن پردازنده میتواند در کسری از ثانیه به حالت حداکثری فعالیت وارد شده یا در حالت کم مصرف قرار گیردکم مصرفترین پردازندههای اینتل را باید سری پردازندههای Core M این کمپانی خواند که اینتل بدون توضیح خاصی این سری از پردازندههای خود را با نام Core m عرضه خواهد کرد. این پردازندهها برای گجتهای هیبریدی که تنها ۴.۵ وات انرژی مصرف میکنند، در نظر گرفته شده است. اینتل در نظر دارد تا در ۳ ماههٔ اول سال ۲۰۱۶ میلادی نسل جدیدی از Compute Stick خود را مبتنی بر این پردازندهها معرفی کند.
اینتل ۲ تراشه را برای ابزارهای موبایل طراحی کرده است: پردازندههای زئون که برای استفاده در گجتهای قدرتمند قابل حمل طراحی شدهاند و همچنین پردازندهٔ Core i7-6820HK که امکان اورکلاک کردن آن نیز فراهم شده است. در جریان فروم توسعه دهندگان اینتل، متخصصان این کمپانی از طراحی و تولید لپتاپهایی خبر دادهاند که میتوان با استفاده از ۱ کلید توربو سریعا پردازنده را اورکلاک کرد.
تراشههای نسل ششمی اسکای لیک از نظر عملکرد گرافیکی نیز با بهبود روبرو شده است، چراکه اینتل از پردازندههای گرافیکی اینتل اچ دی گرافیکس ۵۱۵، ۵۲۰ و ۵۳۰ در تراشههای سری Y، U و H اسکای لیک استفاده کرده است.
اینتل مدعی است که عملکرد پردازندهٔ گرافیکی تراشههای اسکای لیک در مقایسه با نسل پیش که برادول نام دارد به اندازهٔ ۴۰ درصد بهبود یافته است. این ادعا برگرفته از بنچمارک Sky Diver است. در واقع نتایج بنچمارک پردازندهٔ گرافیکی اینتل اچدی ۵۳۰۰ تراشهٔ Core M-5Y71 برادول با پردازندهٔ گرافیکی اچدی گرافیکس ۵۱۵ تراشهٔ Core m-6Y75 مقایسه شده است. اینتل با در دست داشتن اطلاعات مربوط به عملکرد ۲ پردازندهٔ گرافیکی دیگر از سری ۵۰۰ به این موضوع اشاره کرده که این پردازندههای گرافیکی قادرند تا پردازش ویدیوهای ۴K را تا ۲۰ درصد تسریع کرده و همچنین عمر ۱۰ ساعتهٔ باتری با رزولوشن فول اچدی را تضمین میکنند.
هر ۵ سری از پردازندههای گرافیکی اینتل قادرند تا ۳ نمایشگر با رزولوشن ۴K را بصورت همزمان پشتیبانی کنند که در مقایسه با نسلهای پیشین پیشرفت بسیار بالایی است. اینتل همچنین در خصوص نمایش ویدیوهای ۴K با مصرف انرژی بسیار کم نیز پیشرفتهای بسیار خوبی را کسب کرده است.
شنیدهها حکایت از این دارد که اینتل در نظر دارد تا فناوری مربوط به پردازندههای گرافیکی آیریس خود را در برخی از پردازندههای گرافیکی سری موبایل خود بکار گرفته و این محصولات را با حافظهٔ eDRAM با ظرفیت ۳۲ یا ۶۴ مگابایت همراه کند.
فناوریهای جدید WiDi، Thunderbolt و True Key
رویای اینتل برای ساخت پیسیهای بدون سیم ریشه در سالهای گذشته دارد. براساس آنچه که اینتل در نظر دارد، کابل پاور پیسی با ماژول شارژ بیسیم Rezence، کابل مانیتور با WiDi یا WiGig و سیم شبکه با راهکارهای بی سیم برای اتصال به شبکهٔ اینترنت جایگزین شود. اینتل د رجریان ایفا ۲۰۱۵ از فناوری شارژ بیسیم خود رونمایی کرد، اما برای همهگیر شدن استفاده از این قابلیت باید بسیاری از مکانها نظیر اماکن عمومی، میزها و سایر محلهایی که امکان بکارگیری کامپیوترهای مبتنی بر پردازندههای اینتل در آن وجود دارد، به این فناوری مجهز شوند.
پردازندههای سری اسکایلیک اینتل با فناوریهای همراه شده که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست. از جملهٔ فناوریهای پیش بینی شده باید به تاندربولت ۳.۰ اشاره کرد که ۱ رابط ادغام شده با USB نسخهٔ C است که میتوان از آن برای شارژ استفاده کرد. همچنین باید به نمایشگر بیسیم یا Wireless Display با عنوان اختصاری WiDi اشاره کرد. WiGig فناوری مشابه WiDi است. اینتل فناوری دیگری را نیز با عنوان Intel Unite توسعه داده که در واقع ۱ اپلیکیشن ویدیوکنفرانس با بهرهگیری از قابلیتهای تراشهٔ اینتل است. دوربینهای مبتنی بر فناوری RealSense اینتل نیز از جملهٔ مواردی است که در سالهای اخیر نظر بسیاری را به سوی خود جلب کرده است.
اینتل سرویس دیگری را نیز با عنوان True Key معرفی کرده که شبیه به سرویس پاسپورت مایکروسافت است. ویندوز هلو و ویندوز پاسپورت ۲ سرویس ارائه شده توسط ردموندیها است که در کنار یکدیگر به انجام وظیفه خواهند پرداخت. True Key اینتل در واقع ۱ سرویس برای مدیریت رمزهای عبور است. این سرویس همچون ویندوز هلو کاربر را با بهرهگیری از چهره شناسایی کرده و سپس اطلاعات ورود مربوط به ۱۵ وب سایت را در زمان ورود با توجه به شناسایی از طریق چهره بدون نیاز به وارد کردن اطلاعات ورود در وب سایتهای مورد نظر وارد خواهد کرد. وظیفه انتقال نام کاربری و رمز عبور در سرویس ارائه شده توسط مایکروسافت بر عهدهٔ ویندوز پاسپورت است.
Software Guard فناوری دیگری است که برای مقابله با حملات سرسیز بافر و سایر حملات صورت گرفته برای نفوذ به سیستم طراحی شده است. در این سرویس اینتل به جای انتخاب راهحلی نظیر مبارزه با بدافزارها، روش ایزوله کردن تراشه را انتخاب کرده است.
همانطور که در ویدیوی زومیت از غرفهٔ اینتل در ایفا ۲۰۱۵ میتوان دید، این کمپانی پردازندهٔ اسکای لیک را با همکاری کمپانیهایی نظیر ایسر، ایسوس، توشیبا، دل، لنوو، ام اس آی و الینور در لپتاپها و پیسیهای این کمپانیها به کار گرفته است. انتظار میرود محصولات معرفی شده در ایفا ۲۰۱۵ در آستانه سال نوی میلادی روانهٔ بازار شود.
نکتهای که دراینبین تناقض مشهودی را در گرفتههای کمپانیهای نرمافزاری و تولیدکنندگان سختافزار نشان میدهد، ادعای مایکروسافت برای بهروزرسانی به ویندوز ۱۰ بدون نیاز به ارتقای سختافزار است، درحالیکه تولیدکنندگان پیشنهاد میکنند کاربران برای بهرهگیری از بهترین امکانات موجود، رایانه ها خود را به نمونههای مبتنی بر اسکای لیک بهروزرسانی کنند.
سلام ممنون به خاطر مطالب دست اول شما چند صفحه از سایت رو دیدم سایت بسیار زیبایی دارید.. قالب سایت هم خیلی زیباست افتخار ما آشنایی با شماست
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: