برای خیلیها پیش آمده که گوشیشان به درون آب یا مایعات بیافتد، یا زیر باران خیس شود، اگر این وضعیت پراسترس برای شما اتفاق بیافتد آیا میدانیدچهکاری باید انجام دهید و یا از انجام چهکارهایی پرهیز کنید؟با ما همراه شوید تا از بایدها و نبایدهای آن آگاه شوید
۱-در اولین اقدام ,سریعاً موبایل را از محیط مرطوب و خیس بیرون بکشید. طولانی شدن این زمان در افزایش شانس صدمه دیدن موبایل مؤثر است.
۲– اصلا چک نکنید که آیا موبایل کار میکند یا خیر، دست نگهدارید،این کار میتواند موجب شود که تلفنهمراه شما بسوزد یا اینکه مدارهای داخلی از بین بروند.
۳-سریعاً باتری را خارج کنید، تا منابع انرژی را از دسترس مدارهای داخلی دور نگهدارید تا از اتصال کوتاه و وارد شدن صدمه به مدار جلوگیری شود.
۴– اگر موبایل شما باتری غیرقابل تعویض دارد، با فشردن دکمه پاور موبایل خود را خاموشکنید.
۵– هرگونه تجهیزات جانبی را از موبایل جدا کنید(جز محافظ صفحه نمایش)
۶– سیمکارت و کارت حافظه را از آن خارج کنید، تا هوا بتواند راحتتر به داخل موبایل نفوذ کند.
۷– هر قسمتی که در دسترس شما است را با حوله خشککنید و مواظب باشید که این کار باعث نفوذ آب به داخل موبایل نشود و با دقت سطح خارجی آن را خشک نمایید.
۸– حتی بعد از خشککردن کامل، بازهم امکان دارد که رطوبت در داخل موبایل وجود داشته باشد، پس بازهم اقدام به روشن کردن و آزمودن گوشی نکنید. بهترین راهحل برای خشککردن کامل فروبردن گوشی در یک ظرف پر از برنج است. برنج بهسرعت رطوبت را به خود جذب خواهد کرد و گوشی از درون خشک خواهد شد.این روش از سریعترین و مؤثرترین روش هایی است که میتوانید برای خشککردن کامل اجزای داخلی موبایل استفاده کرد.
۹-شما همچنین میتوانید از ژل سیلیکا استفاده کنید که معمولاً در جعبه بسیاری از اجناس و محصولات ازجمله کیف و کفش و وسایل الکترونیکی یافت میشود.
۱۰-اگر در منزل هستید به جای گشتن دنبال سشوار به دنبال جاروبرقی بگردید! با ۲۰ دقیقه جارو کردن قسمتهای خیس شده میتوان رطوبت قسمتهای داخلی گوشی را کاملاً از بین برد و بعد از ۳۰ دقیقه بدون هیچ مشکلی دوباره از گوشی استفاده کرد.
۱۱-اگر دیدید یک نفر گوشیش را درون آب انداخت فکر نکنید دیوانه است! آب خالص راه درمان برای گوشی افتاده در آب نمک است. مخصوصاً خانمهای خانه دار زیاد پیش میآید که تلفن همراهشان داخل آب نمک بیافتد.نمک حالت خورندگی بالایی برای قطعات الکترونیکی دارد. اول از همه اگر خیلی خیس شده و دیگر یک ذره خیس شدن بیشتر برایش فرقی نمیکند آن را داخل آب تمیز بیاندازید و کمی حرکت بدهید که نمک خارج شود. بعد با روشهایی که گفته شد آن را تمیز کنید.
۱۲-AdvancedTelecom میگوید استفاده از یخچال یک راه عالی نجات گوشی خیس شده است.گوشی را در قسمتهای میانی یخچال قرار بدهید و بعد از نیم ساعت دربیاورید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و دوباره این روند را طی کنید تا بهجایی برسد که مطمئن شوید گوشی خشکشده است.
۱۳-راههای دیگری نیز مانند فروبردن گوشی در الکل ۹۹ درصد وجود دارد، که باعث برطرف شدن رطوبت داخلی میشود و پس از مدت کمی خود الکل نیز بخار میشود، البته این روش را پیشنهاد نمیکنیم، چون معلوم نیست که آیا قطعات گوشی به الکل حساس باشند یا خیر, ولی این روش سریعتر عمل میکند.
۱۴– به تازگی روشی ارایه شده است که صاحبان آن ادعا میکنند ۱۰۰ درصد جان همه گوشیهای خیس شده را نجات میدهد و کیت مخصوص Dry-All Smartphone Recovery نام دارد.در دستورالعمل آن نوشته شده است که ابتدا تلفنهمراه خود را خاموش کنید، یک حوله خشک بردارید، سیستم Dry-All را به همراه تلفنهمراه خود برای ۲۴ ساعت روی آن قرار دهید.
۱۵– استفاده از جاذب های رطوبت : بهترین گزینه انداختن گوشی در ظرف پر از برنج است و به مدت ۱۲ ساعت بهتر است در داخل ظرف برنج بماند و یا در صورتی که از رطوبت گیرهای داخل بسته بندی ها موجود دارید آنها را به همراه گوشی در داخل بگ پلاستیک در بسته قرار دهید.
۱-یکی از راههای خشک کردن، استفاده از سشوار است. مهم نیست که شما با چه مهارتی از آن استفاده خواهید کرد، این کار را انجام ندهید، هیچ وسیله گرمایشی نباید برای خشک کردن موبایل مورد استفاده قرار گیرد.چرا که بسیاری از تراشههای درون موبایل، به حرارت حساس هستند و افزایش دما به آنها صدمه می زند. نکته بعدی این است که در این شرایط بخار نمیتواند به راحتی از موبایل خارج شود و دوباره درون گوشی به حالت مایع در میآید، پس از این روش به هیچ وجه استفاده نکنید. درضمن در آفتاب قرار دادن نیز میتواند تاثیر مشابه ای داشته باشد.
۲-یک روش دیگر این است که موبایل را در فریزر قرار دهید و دور آن حوله بپیچید، با این تصور که رسانایی آب با یخ زدن از میان برود و موبایل نجات پیدا کند.اما این کار کمکی نخواهد کرد، چون دوباره یخ ها آب خواهد شد و شما در نقطه اول قرار خواهید گرفت. و دوم اینکه یخ زدن ممکن است به صفحه نمایش شما صدمه وارد کند. دلیلش این است که معمولاً گوشیهای ما از صفحه نمایش LCD استفاده میکنند. آل سی دی مخفف Liquid crystal display است. مشخص است که اگر یک مایه را در فریزر بگذاریم یخ می زند و تغییرات حالت میدهد (واقعا افرادی بودهاند که این کار را انجام دادهاند!)
۳-برای خشک کردن پورتها ، ممکن است به ذهنمان برسد که روی یک خلال دندان دستمال کاغذی بپیچیم و آن را در پورت مثلا هدفون فرو کنیم، اگر تکهای از آن دستمال در پورت موبایل گیر کند خارج کردن آن کاری بسیار دشوار خواهد بود.
۴-یک راه حل عجیب دیگر این است که موبایل خود را از حد معمول بیشتر شارژ کنید تا گرم شود و رطوبت آن خشک گردد، نیازی به توضیح نیست، فقط این کار را انجام ندهید.
۵-راه حل دیگری که گزارش شده، قرار دادن موبایل در مایکرویو است , این کار برایتان بسیار گران تمام خواهد شد.
و در آخر در بعضی موارد رطوبت نفوذ کرده به موبایل موجب زنگ زدگی جزئی یا آسیب درون آن میشود، که به مرور زمان گسترش پیدا میکند. پس بهتر است بعد از عملیات نجات، گوشی خود را به یک حرفهای بسپارید تا آن را چک کند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: