ازآنجا که کامپیوترهای PC قابلحمل نیستند مشخص است که چه زمان shut down و چه زمانی standby یا sleep شوند. در مورد لپتاپها روش خاموش کردن کمی متفاوت است. لپتاپها کامپیوترهای قابلحملی هستند که در بسیاری از موارد از باتری تغذیه میشوند و باتری هم محدودیتهای زیادی دارد، بنابراین میبایست حتماً هنگام استفاده از لپتاپها دقت کافی داشته باشید تا قطعات سیستم تان بهخصوص باتری آن، زودتر از عمر پیشبینیشده روانه سطل زباله نشوند.
اغلب کاربران حرفهای برای خاموش کردن سیستم بهجای استفاده از خاموشی کامل یا Shut Down از Sleep یا Hibernate استفاده میکنند، تا در مراجعه بعدی، سیستم سریعتر آمادهبهکار شود. اگرچه امروزه پیشرفت تکنولوژی موجب شده تا کاربران وسایل مختلف الکترونیکی کمتر با جزییات درگیر باشند و بهسادگی و بدون نیاز به دانش فنی بتوانند از انواع لوازم الکترونیکی استفاده کنند اما هنوز هم لازم است نکات کلیدی و ابتدایی را بیاموزند تا هنگام استفاده از لوازم الکترونیکی با مشکل مواجه نشوند.
زمانی که دکمه power کامپیوتر را میزنید سختافزار راهاندازی شده، سیستم بوت میشود و برنامههای start-up بارگذاری میشوند. موقع خاموشی سیستم برعکس این ماجرا رخ میدهد. هنگامیکه یک سیستم خاموش میشود، تمام برنامهها بستهشده، سپس سیستمعامل بسته میشود. در این حالت کامپیوتر شما تقریباً هیچ برقی مصرف نمیکند.
چه زمانی سیستم را Shut down کنیم؟
اکثر کامپیوترها بعد از hibernate سریعتر از حالت shut down بوت میشوند، به همین دلیل اغلب کاربران ترجیح میدهند لپتاپ را hibernate کنند. بازهم تأکید میکنم ممکن است بعد از حالت hibernate ، برخی از نرمافزارها بهخصوص نرمافزارهای سنگین بهدرستی اجرا نشوند و مجبور شوید سیستم را restart کنید.
بهصورت مداوم از hibernate استفاده نکنید و هرازگاهی لپتاپ را shut down یا restart کنید.
Sleep در علم کامپیوتر به معنی خواب- البته نه خواب عمیق- است. در این حالت برنامههای در حال اجرا همچنان در حالت اجرا باقی خواهند ماند. همانطور که میدانید برنامههای در حال اجرا در حافظه موقت RAM ذخیره میشوند.
در این حالت لپتاپ شما نسبت به حالت Shut down و hibernate برق بیشتری مصرف میکند. اما چرا در این حالت برق مصرف میشود؟ همانطور که میدانید اطلاعات موجود در حافظه RAM با قطع برق از بین میرود. پس برای نگهداشتن برنامههای در حال اجرا میبایست حافظه RAM روشن باشد.
سیستم را چه زمانی sleep کنیم؟
اکثرا از Sleep برای مدتزمان بسیار کوتاه استفاده میشود. برای فواصل زمانی بیشتر، حالت Sleep پیشنهاد نمیشود؛ بهخصوص در مورد لپتاپها که از باتری استفاده میکنند. حالت Sleep برای کامپیوترهای PC بسیار مناسب است زیرا کامپیوترهای PC اغلب به برق وصل هستند و هیچوقت از باتری استفاده نمیکنند.
Hibernate به معنی «خواب زمستانی» است. در حالت Hibernate لپتاپ Sleep است اما خاموش است به این صورت که سیستمعامل همه فضای رم لپتاپ از اولین تا آخرین بلوک را، به ترتیب به درایوی که ویندوز بر روی آن است برده و بر روی هارد دیسک ذخیره مینماید و سیستم خاموش میشود. در هنگام روشن کردن مجدد لپتاپ سیستمعامل دوباره این فضا را از هارد دیسک به رم بارگیری مینماید و سیستم از همانجایی که بود کارش را ادامه میدهد.
تفاوت اصلی Sleep با Hibernate این است که برنامههای در حال اجرا در حالت Sleep در RAM (حافظه اصلی) نگهداری میشوند اما در حالت Hibernate این برنامهها در هارد دیسک (حافظه جانبی) ذخیره میشوند. در این حالت کامپیوتر شما هیچ برقی مصرف نمیکند دقیقاً مانند حالت shut down.
چه زمانی استفاده از hibernate مناسب است؟
حالت hibernate نسبت به حالت Sleep بسیار کممصرفتر است؛ به همین دلیل حالت hibernate برای بازه زمانی طولانیتر بهخصوص برای لپتاپها توصیه میشود. مثلاً اگر برای مدت چند ساعت نمیخواهید از لپتاپ استفاده کنید بهتر است از حالت hibernate استفاده کنید.
نکته مهم و کلیدی درباره hibernate این است که بعضی از نرمافزارها بعد از hibernate بهدرستی کار نمیکنند. بنابراین توصیه میشود اگر از نرمافزارهای تخصصی و سنگین استفاده میکنید سیستم خود را hibernate نکنید؛ اما برای استفادههای عمومی (مانند تماشای فیلم، وبگردی و…) حالت hibernate بهترین گزینه است.
مصرف برق را شاید تنها جنبه منفی در استفاده از ویژگی sleep دانست. در کامپیوترهای pc میزان مصرف برق در این حالت بسیار پایین است و میتوان گفت با استفاده از این ویژگی مبلغ بسیار ناچیزی به پول برق ماهیانه شما اضافه خواهد شد.
در لپتاپ، استفاده از این گزینه باعث می شود باتری کم کم مصرف شود. اما لپتاپها طوری تنظیمشدهاند که بعد از گذشت چند ساعت، بهصورت خودکار بر روی حالت hibernate قرار گیرند. بنابراین سیستم شما برای مدت طولانی در حالت sleep قرار نخواهد گرفت تا باتری آن بهطور کامل مصرف شود. حالت sleep یعنی اینکه شما میتوانید لپتاپ خود را بردارید و خیلی سریع از آن استفاده کنید که استفاده از این حالت در مقایسه با انتخاب گزینه Shut down منجر به مصرف کمتر باتری خواهد شد. زیرا زمانی که سیستم را خاموش کرده و مجدد آن را روشن میکنیم، زمانی طولانی باید سپری شود تا سیستمعامل، درایورها و نرمافزارهای اولیه بارگذاری شوند که این امر منجر به مصرف بیشتر باتری در مقایسه باحالت sleep میگردد.
اما اگر بازهم نگران مصرف برق هستید، میتوانید بهجای گزینه sleep از گزینه hibernate استفاده کنید. این گزینه هیچ برقی یا باتری مصرف نخواهد کرد.
برخی بر این باورند که سیستمعامل ویندوز برای درستکار کردن نیاز به reboot (بارگذاری مجدد) دارد. اما باید گفت که این تصور غلط است. البته ممکن است که شما برای حل برخی از مشکلات نیاز به reboot داشته باشید یا بهعنوانمثال بعد از بهروزرسانی ویندوز یا پس از نصب درایورها نیاز به reboot کردن سیستمعامل دارید. اما نیازی نیست که هرروز این عمل را انجام دهید. اگر ویندوز شما نیاز دارد که هرروز reboot شود بنابراین میتوان گفت که مشکل ویندوز شما خیلی جدی است و باید بهجای reboot های پیدرپی به فکر برطرف کردن مشکل باشید.
درگذشته کامپیوترهای قدیمیتر ممکن بود به دلیل مشکلاتی که در درایورهای آنها وجود داشت در استفاده از ویژگیهای sleep یا hibernate دچار مشکل میشدند. اما کامپیوترهای امروزی نباید چنین مشکلاتی داشته باشند. در حقیقت، بیشتر آنها بهصورت خودکار در حالت sleep یا hibernate تنظیمشدهاند. در استفاده از این ویژگیها هیچ نگرانی نداشته باشید. مگر اینکه در حال استفاده از یک کامپیوتر خیلی قدیمی هستید که با این ویژگیها سازگاری ندارد.
در آخر با توجه به ویژگیهایی که Sleep و Hibernate در اختیار کاربر قرار میدهد میتوان به راحتی خاموش یا به اصطلاح Shut Down کردن کامپیوتر را کنار گذاشت و با استفاده از این ویژگیها در وقت و انرژی صرفهجویی چشمگیری انجام داد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: