Tethering به معنی اتصال شبکه اینترنت گوشی به یک دستگاه دیگر مثل لپتاپ یا تبلت و اشتراک گذاری دیتای اینترنتی از این طریق است.در زیر با انواع Tethering برای اتصال دیتای گوشی به لپ تاپ آشنا می شویم:
Wi-Fi
در این روش سرعت به میزان قابلتوجهی نسبت به روش اتصال با بلوتوث افزایش میابد. استفاده از این روش یک مزیت دیگر هم دارد و آن این است که شما میتوانید بهطور همزمان از چند دستگاه برای اتصال به منبع Tethering استفاده نمایید اما باطری دستگاه نیز متعاقباً سریعتر از روش بلوتوث خالی میشود.
در بخش تنظیمات اندروید بهطور پیشفرض قابلیت Wi-Fi Tethering وجود دارد، هرچند ممکن است در برخی گوشیهایی که توسط یک سرویسدهنده به فروش میرسند این قابلیت غیرفعال شده باشد. برای دسترسی به این امکان صفحه تنظیمات گوشی خود را بازکنید گزینه More option را که زیر قسمت Wireless & Networks قرارگرفته است و سپس با ضربه زدن روی گزینه Tethering & portable hotspot وارد آن شوید. در صفحه بازشده میتوانید SSID (نام کاربری) و پسورد را وارد کنید. تنظیمات امنیت را بر روی گزینه WPA2 PSK قرار دهید مگر اینکه دستگاهی که قصد برقراری ارتباط از طریق آن رادارید آنقدر قدیمی باشد که این استاندارد رمزنگاری ر پشتیبانی نکند. WPA2 PSK بهترین و امنترین گزینه ممکن برای انتخاب در بخش تنظیمات امنیت شماست، بهوسیله انتخاب این گزینه شما میتوانید مطمئن شوید که فرد دیگری در حین استفاده به سرویس شما متصل نخواهد شد مگر اینکه نام کاربری و پسورد انتخابی توسط شمارا در دسترس داشته باشد.
بعد از انجام تنظیمات ذکر شده ، روی قسمت hotspotsetting کلید بک را بزنید و در منوی قبلی، تیک گزینه Portable Wi-Fi hotspot را فعال کنید. حالا شما میتوانید شبکه اینترنت گوشی خود را از طریق WiFi به تبلت، لپتاپ یا هر گجت دیگری که قابلیت شناسایی آن را داشته باشد متصل کرده و از آن لذت ببرید.
Bluetooth
این روش نسبت به سایر روشها سرعت کمتری دارد ولی مطمئناً در شبکههای ۳G این کاهش سرعت زیاد به چشم نخواهد آمد، درعینحال شما تنها میتوانید یک دستگاه را به منبع Tethering متصل کنید ولی از باطری استفاده کمتری خواهید برد.
اگر لپتاپ شما از سرویس بلوتوث پشتیبانی میکند حتی میتوانید از طریق بلوتوث حالت Tethering را امتحان کنید. اتصال از این طریق نیز مانند شیوه قبل از همان صفحه Tethering & portable hotspot در قسمت تنظیمات گوشی اندرویدی شما اجرا میشود. برای اجرای این عمل بلوتوث لپتاپ خود را روشن کرده و در کنترل پنل قسمت Devices & Printers را بازکنید. حالا از دکمه Add a Device برای اضافه کردن گوشی خود به بلوتوث لپتاپ استفاده نمایید.
بعد از اینکه لپتاپ و گوشی شما در حالت بلوتوث یکدیگر را شناختند (pair شدند) شما میتوانید با راست کلیک کردن روی گزینه Access Point حالت آن را به tether over Bluetooth تغییر دهید و از اتصال توسط بلوتوث که مزایای خاص خود را نیز دارد بهرهمند شوید.
USB
در این روش شما شاهد بیشترین سرعت ممکن خواهید بود، زیرا ارتباط بین دستگاه موردنظر و گوشی هوشمند شما که در حقیقت منبع Tethering است از طریق سیم بوده و به حداقل میرسد و در ضمن باطری گوشی هوشمندتان نیز هرگز کاهش پیدا نمیکند زیرا این باطری از لپتاپ یا تبلت بهعنوان منبع انرژی بهره خواهد برد.
با استفاده از کابل USB گوشی خود را به یک لپتاپ یا تبلت متصل کنید، بلافاصله پس از انجام این عمل خواهید دید که گزینه USB tethering در بخش تنظیمات مربوطه ظاهر میشود.
پس از Enable کردن این گزینه شما صفحه مربوط به network adapter را در ویندوز لپتاپ خود مشاهده خواهید کرد. اتصال و اشتراکگذاری سرویس اینترنت از طریق اتصال USB در ویندوز با نام Remote NDIS based Internet Sharing Device شناخته میشود پس شما هم باید از همین گزینه برای ایجاد اتصال نهایی استفاده کنید.
علاوه بر این سه روش استاندارد برای Tethering چند روش دیگر هم مانند استفاده از اپلیکیشنهای ثانویه وجود دارد. . اگر عمل Tethering از سوی اپراتور شما محدودشده است شما میتوانید با دانلود و نصب یک سری نرمافزارهای ثانویه به این عمل مبادرت ورزید اما اپراتور ممکن است هرلحظه از این مهم باخبر شده و حساب خود را از شارژ سیمکارت شما برداشت کند.
اپلیکیشن های ثانویه ایجاد اتصال مشترک شبکه اینترنت در گوگل پلی به تعداد نسبتاً زیاد موجود و قابل دانلود هستند، که البته از این تعداد اکثراً غیر رایگان بوده و تنها بر روی گجت های اندرویدی روت شده عمل میکنند. در این میان ما به شما PdaNet+ را پیشنهاد میکنیم که بر روی همه دستگاههای اندرویدی قابلاجرا بوده ولی تنها برای مدت کوتاهی رایگان است و بعد از اتمام این زمان خود اپلیکیشن شمارا مجبور به پرداخت مبلغی برای خرید نسخه پولی میکند ولی برعکس بسیاری از اپلیکیشن های دیگر PdaNet+ برای اجرا نیازی به یک گجت روت شده ندارد. اما اگر شما گجت روت شدهای دارید بهترین انتخاب ممکن WiFi Tethering است. این اپلیکیشن تنها به قابلیت روت دستگاه اندرویدی نیاز دارد و محدودیتهای اپلیکیشن قبل را متحمل کاربر نخواهد کرد و شما میتوانید بهوسیله آن بهراحتی از طریق WiFi یا بلوتوث دادههای اینترنتی را بین گجت اندرویدی و لپتاپ خود به اشتراک بگذارید.
از طریق Reverse Tethering یا اشتراک معکوس شما میتوانید گوشی اندرویدی خود را به یک کامپیوتر متصل کنید و از این طریق اینترنت روی کامپیوتر یا لپتاپ را با دستگاه اندرویدی به اشتراک بگذارید که البته اینیک حالت غیرمعمول است ولی در جای خاص خود کاربردهای فراوانی خواهد داشت.
برای این منظور به یک گوشی اندرویدی روت شده و یک کامپیوتر یا لپتاپ با سیستمعامل ویندوز نیاز دارید. اگر کامپیوتر شما به قابلیت وای فای مجهز باشد، کار کمی سادهتر خواهد شد و بهآسانی و با استفاده از برنامه Connectify میتوانید به ایجاد یک Wi-Fi hotspot پرداخته و از آن استفاده کنید.
اما برای استفاده از برنامه Android Reverse Tethering پیش از هر چیز، ابتدا باید قابلیت USB Debugging را بر روی دستگاه اندروید تان فعال کنید. بدین منظور به صفحه تنظیمات دستگاهتان و سپس به قسمت Applications رفته و پسازآن با مراجعه به قسمت Development، تیک گزینه USB Debugging را فعال کنید.
اگر میخواهید با هشدارهای مرتبط با برنامه SuperUser مواجه نشوید، برنامه SuperUser (یا برنامه مشابهی که بعد از روت برای تعیین دسترسی، به منوی دستگاهتان اضافهشده است) را بازکرده، با مراجعه به منوی آن، گزینه Preferences را انتخاب کرده و تیک عبارت Notifications را بردارید در غیر این صورت بهطور مداوم، هشدارهای مرتبط با دسترسی برنامههای مختلف را مشاهده خواهید کرد. مدنظر داشته باشید که برای استفاده از چنین قابلیتی، درایورهای یواسبی دستگاه شما باید بر روی کامپیوتر نصبشده باشند. درایور موردنظر خود را میتوانید از سایت سازنده دستگاه اندروید تان دانلود کنید.
برنامه Android Reverse Tethering Tool
Android Reverse Tethering Tool برنامهای سازگار با سیستمعامل ویندوز است که از ADB استفاده میکند و بعضاً با نام Android Debug Bridge نیز شناخته میشود و استفاده اصلی آن، به اشتراک گذاردن اینترنت کامپیوتر از طریق یو اس بی، بر روی دستگاههای اندرویدی است. این برنامه بهطور پیشفرض به نسخهای از ADB مجهز است، بنابراین هیچ نیازی نیست تا Android SDK را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.
سپس فایل زیپ دانلود شده را اکسترکت کرده و فایل AndroidTool.exe داخل این پوشه را اجرا کنید. با استفاده از کابل یواسبی، گوشی یا تبلت خود را به کامپیوتر متصل کرده و از لیست ظاهرشده، دستگاه خود را انتخاب کرده و بر روی دکمه Connect در برنامه Android Reverse Tethering کلیک کرده و منتظر بمانید تا ارتباط برنامه با دستگاه اندرویدی آغازشده و برنامههای مورد نیاز (Busybox و Redsocks) بر روی دستگاهتان نصب شوند.
با انتخاب گزینه Allow بر روی صفحه گوشی اجازه برقراری ارتباط با گوشی از طرف شما صادر خواهد شد. چنانچه در طول انجام این فرآیند، با پیغام خطایی مواجه شدید، برنامه را بسته و مجدداً آن را اجرا کنید، همچنین میتوانید با کلیک بر روی گزینه Kill ADB در سربرگ Tools، ADB را مجدداً فراخوانی کنید.
میزان استفاده از اینترنت
بعد از پایان کار، میتوانید برنامههای خود را بر روی گوشی یا تبلت بازکرده و از اینترنت پرسرعت به اشتراک گذارده شده بهره ببرید. دستگاه اندرویدی شما میزان ترافیک استفادهشده را از طریق کابل یواسبی به کامپیوتر فرستاده و در پنجره فعال برنامه میتوانید اطلاعات مرتبط با ارتباط اینترنتی خود را مشاهده کنید.
اگر در برخی برنامهها پیغامی مبنی بر عدم دسترسی به ارتباط اینترنتی دریافت کردید (که البته کمتر با چنین حالتی روبهرو خواهید شد و اکثر برنامهها بهخوبی میتوانند از این ارتباط فعال استفاده کنند) در چنین مواقعی با فعال کردن قابلیت ۳G یا ارتباط وای فای، قبل از فعال کردن برنامه Reverse Tethering، سیستمعامل اندروید بهگونهای برداشت میکند که دستگاه شما از یک ارتباط اینترنتی معمولی بهره میبرد و البته اطلاعات ارسالی و دریافتی از طریق کابل یواسبی مبادله خواهند شد.
و در آخر اینکه وقتی اشتراکگذاری دادهها بین دو دستگاه به پایان رسید برای ذخیره شارژ باطری هر دو دستگاه میتوانید گزینه Tethering را بر روی دستگاه اندرویدی خود غیرفعال کنید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: