۱۳۹۴ یا IEEE با نامهای دیگری نیز از قبیل فایروایر Apple FireWire و Sony I-LINK شناخته میشود . این اسامی ۱ درگاه دیجیتال ارزان قیمت, انعطاف پذیر و با استفاده آسان است که میتواند بسیاری از مشکلات مصرف کنندگان را برای اتصال ابزارهای جانبی با سرعت بالا به PC و به یکدیگر را حل نماید.
این گذرگاه برای اولین بار توسط شرکت Apple معرفی شد و سپس توسط گروه کاری ۱۳۹۴ در داخل موسسه مهندسان برق و الکترونیکInstitute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) توسعه داده شده و استاندارد گردید. استاندارد IEEE 1394 کلیه مشخصات مورد نیاز برای این گذرگاه را تعریف مینماید. این گذرگاه به خاطر استفاده مستقیم از داده های دیجیتال که نیاز به تبدیل داده ها را از میان برمیدارد توانایی انتقال سیگنالها با کیفیتی بسیار بهتر را دارا میباشد. بعلاوه این گذرگاه با استفاده از ۱ کابل سریال نازک و کوچک بسیاری از مشکلات به وجود آمده توسط گذرگاههای موازی عریض با کابلهای پهن و بزرگ را حل مینماید.
همچنین این گذرگاه با نصب کاملا خودکار کلیه پیچیدگیهای نصب نرم افزاری به صورت دستی را حذف نموده است. با پشتیبانی از عملکرد Hot-Plug توانایی نصب نمودن و برداشتن ابزارها را در زمان کار سیستم بدون نیاز به Reboot ارایه می نماید. IEEE1394 گذرگاهی بینهایت انعطاف پذیر و قابل تنظیم است و میتواند در سرعتهای ۱۰۰,۲۰۰,۴۰۰Mbps به وسیله ۱ کابل پیوسته بسته به نوع نیاز عمل نماید. با استفاده از این گذرگاه میتوان ابزارها را به صورت ستاره ای به همراه ۱ هاب مرکزی و یا به صورت حلقوی و بدون نیاز به هاب مرکزی به یکدیگر متصل نمود. همچنین به وسیله IEEE 1394 میتوان ابزارها را بدون نیاز به اتصال به ۱ PC به یکدیگر نیز متصل کرد و اتصالاتPeer-To-Peer به وجود آورد.
IEEE 1394 در ابتدا تنها ۱ درگاه برای اتصال کامپیوتر به دوربینهای فیلمبرداری دیجیتال برای کاربردهای ویدیویی بود. IEEE1394 همچنین بهعنوان ۱ استاندارد درگاه دیجیتال بهوسیله (Digital VCR Conference (DVC و (Digital Video Broadcasters(DVB در اروپا بهعنوان درگاه تلویزیون دیجیتال مورد تأیید قرارگرفته بود. VESA)Video Experts Standards Association) نیز این گذرگاه را بهعنوان گذرگاه شبکههای خانگی پذیرفته است. اما این تنها آغاز کار است.
تعداد زیادی از تولیدات غیر ویدیویی قبلا استفاده از IEEE 1394 را در آغاز نمودهاند. ازجمله این ابزارها میتوان به دوربینهای عکاسی دیجیتال, چاپگرها و اسکنرهای با سرعت و دقت بالا, هاب های شبکه و ابزارهای جانبی ذخیرهسازی اطلاعات اشاره نمود
اتصالهای داخلی IEEE 1394 همیشه از یک کابل ۶ سیمِ که دارای ۲ زوج سیم به هم تابیده برای انتقال دادهها بعلاوه دو سیم یکی برای انتقال توان و دیگری برای اتصال زمین و به دور همه اینها یک محافظ خارجی تشکیلشده است. ۲ جفت سیم به هم تابیده عمل ارسال و دریافت دادهها را در اتصالات انجام میدهند و اتصالات توان, توان مصرفی موردنیاز برای برخی از ابزارها را از ۸V تا ۳۰V و با جریان ۳۰A تأمین میکند. بااینکه بیشتر ابزارهای جانبی از اتصالدهندههای ۶ پین استفاده مینمایند, برخی از ابزارها مانند دوربینهای فیلمبرداری دیجیتال از یک اتصالدهنده ۴ پین کوچکتر برای کوچکتر نمودن اندازه موردنیاز اتصالدهنده استفاده مینمایند. در این اتصالدهنده, دو اتصال مربوط به توان و زمین حذفشده است. اتصالدهندههای ۴ پین IEEE 1394 بخشی از این استاندارد برای استفاده در ابزارهایی هستند که نیاز به تغذیه بهوسیله گذرگاه ندارند و خود دارای مدار تغذیه داخلی هستند.
محدودیت طول کابل در IEEE 1394 بهصورت زیر هست:
محدودیت طول کابل در این گذرگاه قبل از اینکه سیگنالها مورد تحریف واقع شوند ۵ متر است. استفاده از IEEE 1394 نیاز به کابلهایی با طول حداقل ۱۰ متر دارد. درصورتیکه سرعت گذرگاه را به ۲۰۰Mbps کاهش دهیم میتوانیم طول آن را تا ۱۵ متر افزایش دهیم. همچنین امکان اجرای شبکههای IEEE 1394 با استفاده از کابلهای فیبر نوری پلاستیکی (POF) Plastic Optical Fiber تا مسافت ۷۰ متر امکانپذیر است. میتوان اینگونه کابلها را برای سیمکشیهای داخل دیوار نیز به کاربرد.
چند ابزار را میتوان به یک درگاه IEEE1394 متصل نمود:
بهوسیله IEEE 1394 میتوان تا حداکثر ۶۳ ابزار را به یک درگاه متصل نمود. زمانی که گذرگاه IEEE 1394 در دسترس قرار گیرد امکان اتصال تا ۶۰۰۰۰ ابزار را به یک درگاه واحد خواهد داد. ابزارهای جانبی استفادهکننده از درگاه IEEE 1394 مانند دوربینهای دیجیتال, اسکنرها و چاپگرهای با سرعت و وضوحبالا, دیسکهای سخت و دیسک درایوهای خارجی, بین تعداد زیادی از PC بدون نیاز به اتصال به یک کامپیوتر مرکزی. همه میتوانند به اشتراک گذاشته شوند. به همین دلیل IEEE 1394 اولین گزینه برای استفاده بهعنوان گذرگاه شبکههای خانگی است که توسط (VESA) و دیگر انجمنهای صنعتی الکترونیک مورد تأیید قرارگرفته است.
کدامیک از ابزارها میتوانند توسط IEEE 1394 با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند:
IEEE 1394 برای اتصال ابزارهای جانبی دیجیتال به یکدیگر یا به PC طراحیشده است. این درگاه با تجهیزات آنالوگ قدیمی ناسازگار است. از این گذرگاه میتوان برای اتصال دوربینهای DV و VCR ها, دوربینهای عکاسی دیجیتال, Digital Set-Top Box تلویزیونهای دیجیتال و تعداد زیادی از دیگر ابزارهای جانبی دیجیتال که مجهز به اتصالدهنده IEEE 1394 هستند استفاده نمود.
اگر کامپیوتری دارای اتصالدهنده IEEE 1394 نباشد:
برخی از شرکتها تبدیل کنندههای ارزانقیمت IEEE 1394 و کارتهای الحاقی داخل PC را برای این منظور ارائه میکنند. این کارتها مانند دیگر کارتهای الحاقی موجود میتوانند بهراحتی داخل یکی از شکافهای توسعه مادربرد شما (معمولا شکاف PCI) در داخل کامپیوتر نصب شوند. این کارت شامل یک کنترلکننده IEEE 1394 بعلاوه یک یا چند اتصالدهنده است که شمارا قادر میسازد بهراحتی ابزارهای جانبی IEEE 1394 خود را به کامپیوترتان متصل نمایید.
تفاوت بین IEEE 1394 و USB در چیست:
پورت های USB 1.1 و جانشین پرسرعت آن یعنی USB 2.0 گذرگاههای سریال با برخی شباهتهای فن به IEEE 1394 هستند. هرچند USB و IEEE1394 دارای کاربردهای متفاوتی در بازار هستند اما آنها گذرگاههای متمم یکدیگر میباشند. گذرگاه USB بهعنوان یکراه حل ارزانقیمت و دارای عملکردهای Plug-and-Play و Hot-Plug برای اتصال ابزارهای جانبی به کامپیوتر طراحی و توسعه دادهشده است.
USB در حقیقت یک ابتکار صنعتی برای طراحی ابزارهایی با کاربرد آسانتر است. در طراحی و توسعه این درگاه توجه زیادی به نیاز و علاقهمندیهای مصرفکنندگان شده است. این درگاه دارای ظرفیت و کارایی مناسب برای از میان بردن تأخیرها در استفاده از درگاههای مشابه برای مصرفکننده عام است. این درگاه میتواند وظایف درگاههای سریال, موازی, درگاه بازی و PS2 و نظایر آنها را به راحتی انجام دهد. درگاه USB1.1 دارایی این قابلیت است که به طور عمومی در PC های امروز مورد استفاده قرار گیرد و نسل جدید این درگاه یعنی USB2.0 نیز مایل است تا این راه را ادامه دهد.
همگام با ارائه USB, سازندگان کامپیوتر و مصرف کنندگان صنایع الکترونیک به سمت IEEE 1394 جذب شدهاند. به همین خاطر این درگاه میتواند راهی برای بهم پیوند دادن نسل بعدی ابزارهای دیجیتال CE با یکدیگر ایجاد نماید. این ابزارهای جدید یک سیستم سرگرمی خانگی کامل را نشان میدهد که میتواند تنها توسط یک کابل برای اتصال هر ابزار اجرا شود. این سیستم حجم بالای سیمها را که از خصوصیات سیستمهای سرگرمی خانگی امروز است را از میان بر میدارد.
برخی از شرکتهای CE معتقد هستند که IEEE 1394 دارای استعداد بالقوهای برای فعال نمودن یک شبکه صوتی / تصویری خانگی, برای انتقال حجم بالایی از دادهها به هر جای خانه میباشد. با وجود این USB2.0 و IEEE1394a تقریباً دارای مشخصات تکنیکی قابل مقایسهای هستند.
این دو درگاه هرکدام در محدوده مختص به خودشان رشد نمودهاند و دارای راه و روش مجزای برای پیشرفت میباشند. درگاه USB برای استفاده از ابزارهای جانبی PC طراحی شده است و IEEE 1394 برای مصرف کنندگان ابزارهای الکترونیکی دیجیتال. مطمئناً” این خط مشی جدا گانه برای هر دو درگاه در آینده محو خواهد شد و به همین خاطر اکثر ابزارها از هر دو درگاه به طور همزمان پشتیبانی خواهند نمود. اما ما عقیده داریم هر دو گذرگاه توانایی موفق شدن در زمینههای مختلف را دارا هستند و توسعه دهندگان نیز علاقه مندند تا از امکانات هر دو گذرگاه به طریق مناسبی استفاده نمایند.
این مسئله فرصت جالب و مهیجی برای کاربران PC فراهم آورده است. این همگرایی و هماهنگی دارای این پتانسیل است که با دستیابی به جهان دیجیتال CE و محتویات آن, تجربههای جدیدی را برای مصرفکنندگان PC فراهم آورد. اینیک پل همگرایی دیجیتال است که توسط IEEE 1394 در دسترس قرارگرفته است.
کارت های ۱۳۹۴ انواع مختلفی دارند که کاربران بر اساس خواسته خود بر طبق نوع سیستم کامپیوتر ، بودجه خرید ، سرعت و … آن را انتخاب می کنند.
کارت های ۱۳۹۴ بر اساس کامپیوتر در دو نوع است نوع اول برای استفاده از لپ تاپ است که به نام کارت های Pcmcia Express است که خود آنها در دو نوع با سرعت ۴۰۰ و سرعت ۸۰۰ موجود می باشد.
نوع دوم کارت های موجود برای استفاده بر روی مادربردهای کیس است که خود در چندین نوع می باشد. کارت ۱۳۹۴ با اسلات PCI برای مادربردهای قدیمی تر و با اسلات Pci-e برای مادربردهای جدید استفاده می شود.
کارت های ۱۳۹۴ قابل استفاده بر روی کیس با سرعت ۱۳۹۴A 400 و دارای سوکت ۴ یا ۶ پین
کارت های با سرعت ۱۳۹۴B 800 و دارای سوکت ۹ پین می باشند که بر حسب نیاز کاربر بر اساس سرعت انتقال دیتا این کارت ها را انتخاب می کنند.
کارت های DV یا فایروایر ( Fire wire ) دارای چیپست های مختلفی هستند که نوع چیپ تاثیر به سزایی در پردازش دیتا و میکس صدا و تصویر و کیفیت خروجی آن دارد. معروفترین و کاربردی ترین چیپ استفاده شده در کارت های شبکه از نوع چیپ تکزاس ( Texas ) می باشد که نمونه عکس چیپ ها را در تصاویر زیر می توانید مشاهده کنید.
کابل های ۱۳۹۴ نیز انواع مختلفی دارد که بر حسب استفاده از کارت های موجود انتخاب می شوند.
کابل های ۱۳۹۴ مدل ۴ پین با سرعت ۴۰۰
کابل های ۱۳۹۴ مدل ۶ پین با سرعت ۴۰۰
کابل های ۱۳۹۴ مدل ۹ پین با سرعت ۸۰۰
کابل های ۱۳۹۴ مدل ۹ پین به ۴ پین که برای کارت های با سرعت ۸۰۰ استفاده می شود و به دستگاه های با سوکت ۴ پین مثل دوربین فیلمبرداری متصل می شود.
کابل های ۱۳۹۴ مدل ۹ پین به ۶ پین که برای کارت های با سرعت ۸۰۰ استفاده می شود و به دستگاه های با سوکت ۶ پین مثل کارت های صدای حرفه ای متصل می شود.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید: